Selecteer een pagina

Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)

Wat houdt een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) in?

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is een traject voor mensen met obesitas of overgewicht met als doel gewichtsverlies en een betere kwaliteit van leven. Het doel van de GLI is een gezondere leefstijl voor de deelnemer met overgewicht door advies en begeleiding bij voeding, beweging en gedrag. Sinds 2019 wordt de GLI onder voorwaarden vergoed door de basisverzekering zonder dat het eigen risico wordt aangesproken. 

 

Leefstijlcoach Rivierenland voert de GLI CooL (Coaching op Leefstijl) uit. Het wordt vergoed door de basisverzekering zonder dat hierbij het eigen risico wordt aangesproken. Het CooL-programma is niet het zoveelste dieet, maar het doet veel meer. Samen met Leefstijlcoach Rivierenland ga je niet alleen met je voedingspatroon aan de slag, maar ook beweging, slaap, stress, ontspanning en positieve gezondheid komen aan bod. Langdurig, want het totale programma duurt twee jaar. In die twee jaar heb je 16 groepsessies en een aantal individuele gesprekken, zodat je je leefstijl blijvend kunt veranderen.

 

Wat kan je verwachten?

  1. CooL biedt twee jaar begeleiding tijdens groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken.
  2. We werken samen aan veranderingen in je leefstijl. Met je leefstijl wordt bedoeld: voeding, bewegen, slaap, stress en ontspanning. Ik ondersteun je om je gedrag te veranderen. Kleine stapjes werkt beter dan alles in één keer veranderen!
  3. We stellen samen doelen op met bijpassende acties waar je in jouw eigen tempo aan gaat werken.
  4. Geen dieet- of sportprogramma: je gaat zelfstandig aan de slag met bewegen of sporten.

Wat wordt van jou verwacht?

Deelname aan CooL wordt volledig vergoed, maar we verwachten van jou dat je bij alle sessies aanwezig bent en ook tussendoor aan de slag gaat met de doelen die je samen met je coach hebt bepaald. Het is jouw traject!

 

Wat zijn de voorwaarden?

    1. Je bent 18 jaar of ouder;
    2. Je hebt overgewicht (BMI tussen 25 en 30) en daarnaast slaapapneu, artrose, een vergrote buikomvang, een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten;
    3. Je hebt ernstig overgewicht (BMI van meer dan 30).

Wil je weten wat jouw BMI is? Dan kun je deze calculator van het voedingscentrum gebruiken.

Hoe kan je meedoen? 

Als je huisarts onderdeel is van het Eerstelijnscentrum in Tiel (ECT), dan kan je een verwijzing van je huisarts vragen.

Alle overige huisartsen en internisten kunnen verwijzen via Zo Healthy, maar je kan ook jezelf aanmelden via ZoHealthy.nl

CooL groepen startdata:

oktober 2023 – woensdagen 0900-1030 (vol)

januari 2024 – woensdagen 0900-1030 (vol)

maart 2024 – maandagen 1600-1730 (vol)

24 juni 2024 – maandagen 1600-1730 (nog enkele plaatsen)

eind september 2024 – woensdagen 0900-1030 (beschikbaar)

november 2024 – maandagen 1600-1730 (beschikbaar)